Kiełki naturalny energetyk -m op
Kempisty

Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
> Moje konto > Kontakt > Wysyłka i płatności
,

> podrecznikowo.pl > > Produkty do przypisania

cena detaliczna:

24,30 PLN

dostępność: średnia ilość

ilość: szt.

Sprawdź formy płatności
rodzaje i koszty wysyłki

Kiełki naturalny energetyk -m op

ISBN: 9788395386114

Autor: Kempisty

nasz bestseller!



Jadwiga Kempisty (lekarz pediatra) otrzymała dyplom lekarza ponad pół wieku temu. Zawsze poszukiwała najlepszych metod pomocy pacjentom. Naczelną zasadą stosowaną przez autorkę było traktowanie organizmu całościowo(holizm). Jako pierwsza wprowadziła do Polski pojęcie skiełkowanego zboża, wydając na ten temat książkę w 1997 roku. Od 1994 roku wydała serię książek "Leczenia żywieniem". Od wielu lat propagowałą idee zdrowego odżywiania. Kładła nacisk na odbudowę prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego  m.in. przy pomocy żywych szczepów bakteryjnych, odpowiednio dobranych do schorzeń.

Urszula Chorzępa (specjalista medycyny rodzinnej) zajmuje się leczeniem i prewencją chorób za pomocą właściwego odżywiania i metod medycyny niekonwencjonalnej (ziołolecznictwo, Tradycyjna Medycyna Chińska, homeopatia klasyczna), indywidualnie dobieranych dla potrzeb pacjentów.

Jest zwolenniczką holistycznego podejścia do zdrowia , uwzględniającego indywidualność pacjenta, jego tryb życia i środowisko. Uczyła m.in. w Londyńskim Szpitalu  Królewskim i w Szwajcarskim Instytucie Homeopatii. Wykorzystuje i łączy wiedzę z wielu dziedzin medycyny konwencjonalnej i niekonwencjonalnej  w celu doboru najlepszych długofalowych metod pomocy pacjentom w odzyskaniu i utrzymaniu dobrego stanu zdrowia.

 

Książka: Kiełki Naturalny energetyk

Spis treści:

Od autorki .........................................................5

Wstęp ...............................................................7

Historia kiełków ................................................17

Suche i żywe ziarno ..........................................21

Witaminy .........................................................25

Marko- i mikroelementy .....................................33

Błonnik ............................................................39

Inne składniki skiełkowanego ziarna ....................43

Medycyna ziarna ...............................................47

Przekiełkowane ziarno dwunastodniowe ...............67

Jak kiełkować ziarno ..........................................73

Ogólne zasady żywienia .....................................79

Karoteny ..........................................................87

Kalorie czy energia ............................................95

Otyłość ...........................................................105

Naturalne antybiotyki zawarte w żywieniu ............111

Jak jeść skiełkowane ziarno ................................113

 

Od Autorki:

Wszystkie wiadomości zawarte w tej książce są potwierdzone naukowo. Zawierają najnowsze osiągnięcia medycyny, biologii i fizyki. Starała się jako lekarz wykorzystać je w  leczeniu naturalnym. Dzięki mojej ponad 40-letniej pracy osiągnęłam już wiele, np.udowodniłam,że jajko jest jednym z najlepszych produktów żywieniowych świata,a  masło- jednym z najlepszych tłuszczów świata. Przywróciłam należyte miejsce takim produktom, jak kasza jaglana czy dynia. 

Wiele wiadomości zawartych w tej książce jest jeszcze absolutnie obcych ludziom, którzy kierują naszym żywieniem i leczeniem. Nasi naukowcy nadal stosują margarynę w dietach ukierunkowanych na leczenie przewodu pokarmowego, gdy Stany Zjednoczone wycofały margarynę z produktów spożywczych, a stan Nowy Jork ustawowo zakazał używania jej w żywieniu. Jak Państwo widzicie, książka dla jednych jest zrozumiała, dla drugich może być kontrowersyjna. Gwarantuję jednak wyleczenie wielu chorób.

 

Ilość stron: 124

Wydanie I,2019

okładka miękka

Wydawnictwo: Hartigrama

 


Formy płatności
Copyright 2014 © Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o. Programming by MGNET.
Optymalizacja SEM DORADCY.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij