Kawa. Instrukcja obsługi..
Ika Graboń

Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
> Moje konto > Kontakt > Wysyłka i płatności
,

> podrecznikowo.pl > Książki tematyczne > Kuchnia i diety

nasza cena:

45,00 PLN

dostępność: mała ilość

ilość: szt.

Sprawdź formy płatności
rodzaje i koszty wysyłki

Kawa. Instrukcja obsługi..

ISBN: 9788381352185

Autor: Ika Graboń

Rodzaj oprawy: Miękka
Rok wydania: 2022
Liczba stron: 384
Wydawca: Otwarte

"Kawa. Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie" to znakomity przewodnik po świecie kawowej sensoryki i cuppingu.Kawa to oprócz wody najpopularniejszy napój na świecie. Przez wielu ceniona za pobudzające właściwości kofeiny, przez innych za smak i zapach, jeszcze inni z kolei wystrzegają się jej jak ognia. Wokół kawy narosło wiele mitów: że wypłukuje magnez, że szkodzi na serce, że im droższy ekspres ciśnieniowy, tym lepiej... Tymczasem okazuje się, że kawa ma niezwykłe właściwości prozdrowotne i (o ile nie ma przeciwwskazań), można pozwolić sobie na kilka filiżanek dziennie. Przykładem niech będą Skandynawowie, którzy wypijają hektolitry arabiki i to przy byle okazji.Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez małej czarnej. Rozkoszujemy się jej smakiem i zapachem, łapiąc ostatnie chwile spokoju przed rzuceniem się w wir życia. Jedni więc lubią czarne espresso, inni zalewają rozpuszczalną wrzątkiem, dodają dużo mleka i cukru, byleby tylko zabić smak. A kawa (co warto podkreślić) może dać nam takie bogactwo doznań sensorycznych, co czerwone wino. Wiedzą o tym doskonale ci, którzy weszli już na wyższy poziom wtajemniczenia.Książka, którą masz właśnie przed sobą, pozwoli Ci zagłębić się w świat smaków i aromatów drzemiących w filiżance czarnego napoju. Dowiesz się, czym jest sensoryka i cupping. Odkryjesz, co tak naprawdę pociąga Cię w kawie. Znajdziesz tę jedną ulubioną, taką, która najbardziej Ci odpowiada. A może wręcz przeciwnie! Zapragniesz podróżować po niezwykłym świecie doznań to arabiki, to znów robusty. Poznasz alternatywne metody parzenia i dowiesz się, jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów.Zapraszamy do świata specialty coffee, papierowych filtrów i Trzeciej Fali Kawy. Przewodnikiem po nim będzie Ika Graboń, baristka i trenerka, certyfikowana sędzia Mistrzostw Polski Barista, Mistrzostw Polski Brewers Cup i Mistrzostw Polski Latte Art.


Formy płatności
Copyright 2024 © Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o. Programming by MGNET.
Optymalizacja SEM DORADCY.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij