Daj gryza. Smakowite historie o jedzeniu

Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
> Moje konto > Kontakt > Wysyłka i płatności
,

> podrecznikowo.pl > > Produkty do przypisania

nasza cena:

58,60 PLN

dostępność: mała ilość

ilość: szt.

Sprawdź formy płatności
rodzaje i koszty wysyłki

Daj gryza. Smakowite historie o jedzeniu

ISBN: 9788381501064
Rodzaj oprawy: Twarda
Rok wydania: 2020
Liczba stron: 112
Wydawca: DWIE SIOSTRY

Opis Jedzenie było i jest przyjemnością - pyszne dania, cieszące oczy i podniebienia, gościły na stołach już od wieków. Z wielu nawyków kulinarnych dawnych pokoleń korzystamy do dziś, czasem nawet o tym nie wiedząc. “Daj gryza. Smakowite historie o jedzeniu” zabierze Cię w podróż tropem smaków i aromatów! Książka "Daj gryza. Smakowite historie o jedzeniu" to unikatowa propozycja dla wszystkich smakoszy, ale również dla osób, które interesują się historią jedzenia. Pozycja przenosi nas w podróż dookoła świata w poszukiwaniu dań i smaków, często unikatowych i niezwykłych. Składniki z pięciu kontynentów goszczą na stołach całego świata, a przecież nie zawsze wiemy, skąd przywędrowały do nas używane na co dzień dania, które wydają się rodzimymi. "Daj gryza. Smakowite historie o jedzeniu” pozwala poznać zwyczaje kulinarne z 26 krajów świata, a efektowne ilustracje są dopełnieniem treści - przedstawiają wiele dań, których na co dzień nie zobaczymy w Polsce. Barwne losy przysmaków mogą być naprawdę emocjonującą podróżą, która z pewnością rozbudzi apetyt. Czytelnicy mogą się zatem dowiedzieć, skąd pochodzi kukurydza, pszenica czy ziemniaki, a także jakie potrawy od wieków pojawiały się na stołach w Turcji czy we Włoszech.  Warto w wolnej chwili sprawdzić, jakie pochodzenia mają dania, które na co dzień przygotowujemy. "Daj gryza. Smakowite historie o jedzeniu" oferuje czytelnikowi możliwość poznania mnóstwa ciekawostek, dowiedzenia się interesujących faktów o charakterystycznych potrawach z całego świata oraz zdobycia prostych przepisów, które można przygotować w domu. Pozycja zawiera oś czasu, na której zaznaczono najważniejsze wydarzenia oraz odkrycia kulinarne, które często miały wpływ na losy kuchni całego świata! Autorzy - Aleksandra Mizińska i Daniel Miziński - zadbali o to, by książkę czytało się naprawdę przyjemnie.


Formy płatności
Copyright 2024 © Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o. Programming by MGNET.
Optymalizacja SEM DORADCY.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij