Francja na talerzu

Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
> Moje konto > Kontakt > Wysyłka i płatności
,

> podrecznikowo.pl > > Produkty do przypisania

nasza cena:

172,50 PLN

dostępność: mała ilość

ilość: szt.

Sprawdź formy płatności
rodzaje i koszty wysyłki

Francja na talerzu

ISBN: 9788324094028
Rodzaj oprawy: Twarda
Rok wydania: 2023
Liczba stron: 434
Wydawca: Znak

VADEMECUM kuchni francuskiej.

Znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

  • Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?
  • Kto mieszka w serze casgiu merzu?
  • Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?
  • Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?
  • Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?
  • Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?
  • 350 zagadnień do rozgryzienia,
  • 1250 specjałów do spróbowania,
  • 375 przepisów do przetestowania,
  • 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,
  • setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…
Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crepes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek…

Chcesz gotować jak rodowity Francuz?

Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

Bon appétit!


Formy płatności
Copyright 2024 © Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o. Programming by MGNET.
Optymalizacja SEM DORADCY.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij