Jadłonomia po polsku
Marta Dymek

Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
> Moje konto > Kontakt > Wysyłka i płatności
,

> podrecznikowo.pl > Książki tematyczne > Kuchnia i diety

nasza cena:

58,60 PLN

dostępność: mała ilość

ilość: szt.

Sprawdź formy płatności
rodzaje i koszty wysyłki

Jadłonomia po polsku

ISBN: 9788366335875

Autor: Marta Dymek

Rodzaj oprawy: Twarda
Rok wydania: 2020
Liczba stron: 280
Wydawca: Marginesy

Jedzenie mięsa powoli odchodzi do lamusa, moda na roślinną dietę atakuje z każdego rogu. Jak przejść na weganizm i nie zwariować? Jak żywić się smacznie i różnorodnie, a przede wszystkim - jak mądrze "zroślinnieć"? Z pomocą przychodzi "Jadłonomia po polsku"!Marta Dymek już trzeci raz przekonuje czytelników do zielonej diety i pokazuje, że nie trzeba do tego ani rezygnować z ulubionych smaków, ani używać wyrafinowanych składników. Kuchnia roślinna też może być tradycyjna! Przepisy pogrupowane są w sześć działów, zgodnych z porami roku (poza wiosną, latem, jesienią i zimą mamy jeszcze staropolskie przedzimie i przedwiośnie), i oparte na składnikach najłatwiej dostępnych w danym okresie. Potrawy pojawiają się w porządku dnia: od śniadań, przez obiady i kolacje, aż do deserów.Pomysłowość autorki, co do łączenia smaków jest zadziwiająca: sama przyznała się, że przygotowując książkę, przetestowała ponad 200 przepisów. Tę dbałość o Czytelnika widać zresztą w każdym szczególe. Wiedza autorki imponuje, zwłaszcza że cały proces przygotowania potraw jest opisany tak jasno i wyczerpująco, że nawet największy kuchenny analfabeta nie tylko poradzi sobie w kuchni, ale i nabierze chęci do kulinarnych eksperymentów z "Jadłonomią"!Książka ma zachwycającą szatę graficzną autorstwa Oli Niepsuj i Olka Modzelewskiego, nawiązującą do najlepszych wzorców z lat 20-tych. Piękne zdjęcia robiła natomiast sama autorka, która swoimi przepisami nikogo nie próbuje na siłę nawrócić, nie wywraca do góry przyzwyczajeń - ona tylko proponuje i udowadnia, że kuchnia roślinna nie jest ani nudna, ani pozbawiona smaku.O autorceMarta Dymek to blogerka kulinarna, od lat propaguje kuchnię wegańską i wegetariańską. Jej blog "Jadłonomia" zyskał ogromną popularność i tytuł Bloga Roku 2013 w kategorii "Kulinaria". Roślinne przepisy Marty Dymek ukazują się w wielu czasopismach, także zagranicznych. Wydała trzy książki kulinarne.


Formy płatności
Copyright 2024 © Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o. Programming by MGNET.
Optymalizacja SEM DORADCY.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij