Domowy wyrób wędlin, pasztety, szynki
Franciszek Wolski

Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
> Moje konto > Kontakt > Wysyłka i płatności
,

> podrecznikowo.pl > Książki tematyczne > Kuchnia i diety

nasza cena:

4,40 PLN

dostępność: mała ilość

ilość: szt.

Sprawdź formy płatności
rodzaje i koszty wysyłki

Domowy wyrób wędlin, pasztety, szynki

ISBN: 9788363803230

Autor: Franciszek Wolski

Rodzaj oprawy: miękka
Liczba stron: 64

Domowe wędliny i wędzonki charakteryzują się kruchością, łagodnym smakiem, naturalną barwą i kształtem. Jedyne dodatki to przecież sól i przyprawy naturalne. Dzięki temu domowe wędliny pozwalają nam cieszyć się smakiem, którym kiedyś delektowali się nasi dziadkowie.

Książka Domowy wyrób wędlin to poradnik dla amatorów tradycyjnego sposobu wyrabiania wędlin. Zawarto w niej podstawowe informacje opisane w rozdziałach:

Polskie tradycje wędliniarskie
Wyrób wędlin
Mięso
Drób
Kruszenie mięsa
Peklowanie i solenie
Przyprawianie mięsa
Nadziewanie jelit i osłonek
Gotowanie
Przechowywanie wędlin
Wędzenie
Rodzaje wędzenia
ABC wędzenia
Budowa wędzarni
Niezbędny sprzęt
Sprzęt do wyrobu i wędzenia wędlin
Przepisy

Czytelnik znajdzie tu także proste i wyrafinowane przepisy kulinarne na smaczne szynki, boczki, kiełbasy, pasztety, salcesony, kaszanki oraz konserwy.
Życzymy przyjemnej lektury i smacznego!

Rok wydania: 2013

Wydawnictwo: Arystoteles


Formy płatności
Copyright 2024 © Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o. Programming by MGNET.
Optymalizacja SEM DORADCY.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij