Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
> Moje konto > Kontakt > Wysyłka i płatności
,

> podrecznikowo.pl > Sklep internetowy Podrecznikowo.PL

nasza cena:

29,30 PLN

dostępność: mała ilość

ilość: szt.

Sprawdź formy płatności
rodzaje i koszty wysyłki

Jedz, módl się, jedz. Czyli jak przypadkiem znalazłem spokój, równowagę i oświecenie

ISBN: 9788301169503
Autor: Booth
Wydawca: PWN



Dla wszystkich, którzy zbliżają się do wieku średniego, którzy stanęli w obliczu przygnębiającego i bezpowrotnego spadku formy fizycznej, których nęka dojmujące poczucie śmiertelności i którzy trwonią czas na rozrywki, wyrzuty sumienia i rozmyślanie o udaremnionych ambicjach...
Śmiertelnie rozczarowany, niezdolny do skupienia się i najczęściej wstawiony winem Michael Booth naprawdę potrzebował poważnych zmian w swoim życiu. Zamiast tego podjął nazbyt ambitną próbę napisania wyczerpującej książki o kuchni indyjskiej, podróżując po tym subkontynencie z żoną i dwójką małych dzieci. Rodzina pokonuje północne Indie, od spowitego mgłą Delhi po popadający w ruinę Amritsar i Tadż Mahal, w drodze poznając miejscowych i kosztując lokalnych potraw. W Radżastanie ucztują niczym maharadżowie i cieszą się najwspanialszym lassi, jakie kiedykolwiek przyrządzono, nim pojadą do Bombaju i znikną w slumsach Dharavi.
Z zamierzeń Bootha nic jednak nie wychodzi, ponieważ autor w szybkim tempie pogrąża się w metafizycznej niemocy wieku średniego, która w końcu rozkwita w parnym klimacie prowincjonalnych zakątków Kerali. Na szczęście w tym momencie kontrolę przejmuje jego żona. Zapisuje swego coraz bardziej cierpiącego męża na obóz szkoleniowy intensywnej jogi oraz prosi mądrego, wiekowego guru medytacji, żeby pomógł mu wytyczyć świecką ścieżkę do spokoju i równowagi. Czy jednak cynizm, neurozy i niepohamowany apetyt Bootha nie doprowadzą go do zguby? Czy odzyska równowagę, pokona lęki, przezwycięży nałogi i stawi czoła życiu jako mąż i ojciec?
Michael Booth jest dziennikarzem i autorem książek poświęconych jedzeniu, Jego artykuły regularnie pojawiają się w licznych brytyjskich i zagranicznych czasopismach, w tym Conde Nast Traveller oraz Monocle oraz we wszystkich prestiżowych gazetach brytyjskich. Jest autorem trzech książek z literatury faktu: Just as well Im leaving, Doing without Delia, która została książką tygodnia w BBC Radio 4 oraz Sushi and beyond, która otrzymała nagrodę imienia Kate Whiteman od Związku Pisarzy Kulinarnych za najlepszą książkę o jedzeniu i podróżach w 2010 roku.

Oprawa miękka.


Formy płatności
Copyright 2024 © Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o. Programming by MGNET.
Optymalizacja SEM DORADCY.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij