Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
> Moje konto > Kontakt > Wysyłka i płatności
,

> podrecznikowo.pl > Sklep internetowy Podrecznikowo.PL

nasza cena:

49,50 PLN

dostępność: mała ilość

ilość: szt.

Sprawdź formy płatności
rodzaje i koszty wysyłki

Rolnictwo. Część 1. Produkcja zwierzęca. Wadiomości podstawowe

ISBN: 9788361574781
Autor: Anna Rekiel
Rodzaj oprawy: Miękka
Liczba stron: 248
Wydawca: Hortpress



Publikacja "Rolnictwo. Część I. Produkcja zwierzęca. Wiadomości podstawowe" w fachowy sposób wprowadza uczniów w tematykę rolnictwa i chowu zwierząt. Wykonywanie w przyszłości obowiązków technika-rolnika wyposażonego w bogaty zasób merytorycznej wiedzy przyczyni się do osiągnięcia satysfakcji z pracy, na czym zależy rodzicom, nauczycielom oraz samym zainteresowanym.Jak zapewnić sobie sukces jako hodowca zwierząt? Bardzo często pierwszym krokiem do solidnego przygotowania zawodowego jest wybór odpowiedniego podręcznika do nauki. Autorzy (książka jest pracą zbiorową pod redakcją Anny Rekiel) w swoim opracowaniu "Rolnictwo. Część I. Produkcja zwierzęca. Wiadomości podstawowe" krok po kroku pomagają uczniom w nabywaniu wiedzy, która dotyczy technologii chowu zwierząt, dbałości o ich dobrostan oraz wielu innych kompetencji niezbędnych w pracy na gospodarstwie rolnym.Zawód rolnika wymaga wiedzy w zakresie budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich oraz stosowanych pasz. W książce znajdziemy zasady hodowli bydła i trzody, a jedną z ważniejszych, na jakie zwracają uwagę autorzy podręcznika, jest troska o odpowiednie warunki bytowe zwierząt gospodarskich, od których zależy nie tylko jakość mleka czy mięsa, ale w konsekwencji zdrowie każdego człowieka, który jest ich konsumentem.Książka "Rolnictwo. Część I. Produkcja zwierzęca. Wiadomości podstawowe" jest pierwszą częścią serii podręczników dla techników i szkół policealnych przeznaczonych do kształcenia w zawodzie technik rolnik. Kolejne części zostały opracowane przez różnych autorów, a ich tematyka obejmuje pozostałe zagadnienia związane z pracą w tym zawodzie. W serii ukazały się również:- "Rolnictwo. Część II. Produkcja zwierzęca. Bydło i trzoda",- "Rolnictwo. Część 3. Produkcja zwierzęca. Owce, kozy, konie, drób, pszczoły i króliki",- "Rolnictwo. Część 4. Produkcja roślinna. Środowisko i podstawy agrotechniki",- "Rolnictwo. Część 5. Produkcja roślinna. Czynniki produkcji roślinnej",- "Rolnictwo. Część 6. Produkcja roślinna. Technologie produkcji roślinnej".


Formy płatności
Copyright 2024 © Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o. Programming by MGNET.
Optymalizacja SEM DORADCY.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij