Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Książki tematyczne > Kuchnia i diety
Kuchnia i diety
produktów: 341Bez przypraw i ziół nie do pomyślenia jest jakakolwiek kuchnia. 76 łatwych do zrealizowania, starannie sprawdzonych przepisów ukazuje zaskakujące kulinarne bogactwo: od włoskich sznycli saltimbocca przez południowoamerykańską zupę fasolową aż po irla...
[ pełny opis ]
Czy kapusta kiszona to tylko surówka, kapuśniak lub bigos? Nie!
Poznaj nieodkryte smaki niezwykle zdrowej kapusty kiszonej. Spróbuj je połączyć z łososiem czy krewetkami....
[ pełny opis ]
Coś na ząb!
Minimum wysiłku - maksimum smaku!
Przystawki, czyli przekąski, przegryzki lub małe co nieco, zawsze się przydają, gdy głód przyciśnie, a my nie mamy czasu na pełny po siłek lub gdy zjawia się nieoczekiwany gość. Małe danka przydają się...
[ pełny opis ]
Piekę domowy chleb na żytnim zakwasie, robię zdrowe ciastka z bakaliami i codziennie gotuje.
Wystarczy kilka prostych składników - kasza, brokuł, orzechy, pomidor, listek laurowy, szczypta soli ? żeby wyczarować pyszne i zdrowe danie. Tak właśnie lub...
[ pełny opis ]
Makaron nie musi być tylko dodatkiem do rosołu. Włosi jedzą makarony prawie codziennie, co wskazuje, że pasta przyrządzana z rozmaitymi sosami nigdy się nie znudzi. Potrawy z makaronem sprawdzą się, gdy chcemy przyrządzić błyskawiczny obiad, a także ...
[ pełny opis ]
Ryż jest pożywieniem 1/2 ludności świata. Każdy z jego gatunków przeznacza się do innego rodzaju potraw. Najbardziej popularne są pochodzące z Włoch risotta z ryżem arborio, ryż jaśminowy wykorzystujemy do deserów. Biały ryż to baza znakomitych pilaw...
[ pełny opis ]
Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy.
?Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych ...
[ pełny opis ]
Książka ta powstała z pasji. Ale nie z pasji do jedzenia, lecz do gotowania dla innych. Z pasji wspólnego spędzania czasu przy stole i dzielenia się radością z odkrywania nowych smaków.
Autorki przekonują, że warto powrócić do domowych przyjęć w gr...
[ pełny opis ]
Jeżeli w Twoim przydomowym ogródku lub na działce rośnie nie tylko trawa, lub masz zaufanego dostawcę płodów rolnych, to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś rozpoczęła swoją przygodę z przetworami. Gwarantujemy, że szybko docenisz własnoręcznie przyrz...
[ pełny opis ]
W tej książce, pomyślanej jako poradnik domowego baru, znany mistrz barmański Franz Brandl dzieli się z Czytelnikami swą obszerną wiedzą w dziedzinie przyrządzania napojów mieszanych. Różnorodne przepisy, z których korzystać mogą zarówno początkujący...
[ pełny opis ]
Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami, pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania powstające w zgodzie z ideą slow food.
Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki, ...
[ pełny opis ]
Ryby można przyrządzać na wiele rozmaitych sposobów - smażyć, piec na grillu, gotować, podawać w galarecie i z przeróżnymi sosami.W tej książce znajdą Państwo najlepsze przepisy, wyjaśnione krok po kroku i opatrzone kolorowymi zdjęciami oraz zbiór in...
[ pełny opis ]
Wiele cennych i zaskakujących informacji o rybach i innych mieszkańcach wód. Wyczerpująca i bogato ilustrowana część z przepisami kulinarnymi oferuje 75 potraw z ryb i owoców morza. Przedstawiono w niej sposoby przyrządzania najważniejszych, dostepny...
[ pełny opis ]
Ryby i owoce morza zajmują w naszej codziennej diecie bardzo istotne miejsce. Cenimy je nie tylko za ich walory smakowe, ale również za to, że są wartościowym elementem naszego jadłospisu. Wielość i różnorodność ich gatunków sprawia, że właściwe obch...
[ pełny opis ]