Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Podręczniki szkolne > Przedmioty zawodowe
Przedmioty zawodowe
produktów: 360Podręcznik przedstawia zasady obliczania i konstruowania połączeń (nitowych, spajanych, wciskowych, kształtowych, gwintowych, rurowych), osi i wałów, łożysk ślizgowych i tocznych, sprzęgieł, hamulców, przekładni (ciernych, cięgnowych, zębatych) oraz ...
[ pełny opis ]
Czasy średniowiecza to drugi podręcznik cyklu Człowiek i historia.wieństwie do podręcznika Czasy starożytne, podręczniki poświęcone następnym epokom obejmują także historię ojczystą, która została ukazana na tle dziejów powszechnych.adczeniu zdobyty...
[ pełny opis ]
Podręcznik szkolny przeznaczony do kształcenia w profilach kształcenia ogólnozawodowego do nauczania w profilu socjalnym na poziomie liceum profilowanego.
Człowiek w środowisku, część 2
- prawne uwarunkowania życia człowieka
Numer dopuszczenia: 1...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik pojazdów samochodowych realizujący treści z zakresu kwalifikacji M.18. Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych ? M.18.1 Diagnozowanie podzespołów i zespołów pojazdów samochodowy...
[ pełny opis ]
W książce podano zagadnienia dotyczące diagnozowania silnika, układu przeniesienia napędu, mechanizmów nośnych i jezdnych, układu kierowniczego i hamulcowego, układów bezpieczeństwa i komfortu jazdy oraz nadwozia. Opisano także podstawy badań diagnos...
[ pełny opis ]
Podręcznik zgodny z podstawą programową do kształcenia w zawodach: mechanik samochodowy i technik pojazdów samochodowych (kwalifikacja M.18.1)....
[ pełny opis ]
Publikacja ta zawiera informacje określone w podstawie programowej jako A.62. w zakresie manicure, pedicure i depilacji. Umiejętności te są wymagane na drugim egzaminie z kwalifikacji w zawodzie technik usług kosmetycznych. Książka jest też fachową p...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.22 (Sporządzanie dokumentacji ekonomiczno-finansowej). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z prowadzeniem rachunkowości handlowej, metodam...
[ pełny opis ]
Numer MEN: 1/2014
Zakres:PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej) w branży gastronomicznejPodręcznik do nauki:podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych,umiejętności potrzeb...
[ pełny opis ]
Książka pomocnicza dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych i techników, kształcących się we wszystkich zawodach.
Przeznaczona jest dla uczniów przygotowujących się do drugiej części pisemnego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe. Jest t...
[ pełny opis ]
Książka zawiera rozwiązania pięciu zadań z III rozdziału pozycji Egzamin praktyczny potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik handlowiec. Przykłady zadań.
Rok wydania: 2012
Wydawnictwo: EKONOMIK...
[ pełny opis ]
Publikacja zawiera pięć przykładowych zestawów egzaminacyjnych. Każdy zestaw składa się z: 50 zadań testowych z zakresu wymaganego dla zawodu - etap pisemny egzaminu, część I:
20 zadań testowych z zakresu wiadomości i umiejętności związanych z zatr...
[ pełny opis ]
Publikacja obejmuje tematykę wszystkich trzech kwalifikacji:- A.30.1 ? Organizowanie i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesie produkcji;- A.30.2 ? Organizowanie i monitorowanie procesów magazynowych;- A.30.3 ? Organizowanie i monitor...
[ pełny opis ]
Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharz. Zawiera testy pytań zbudowane tak, jak rzeczywiste arkusze egzaminacyjne....
[ pełny opis ]
Zbiór zawiera 9 zestawów testów etapu pisemnego I i II części egzaminu zawodowego oraz odpowiednio - 9 zadań praktycznych wraz z rozwiązaniami. Na końcu podano też odpowiedzi do wszystkich testów.Oto tematyka niektórych zadań praktycznych:Naprawa ukł...
[ pełny opis ]