Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Podręczniki szkolne > Przedmioty zawodowe
Przedmioty zawodowe
produktów: 223
W podręczniku zaprezentowano wiedzę na temat określania celów przekazu reklamowego, dobierania narzędzi promocji, pozyskiwania i przetwarzania informacji niezbędnych do realizacji reklamy, przedstawiania informacji reklamowych w formie graficznej, te...
[ pełny opis ]

W książce zebrano w sposób zwięzły wiadomości niezbędne w nauce zawodu tynkarza.
Książka adresowana jest do osób dorosłych, uczestników odpowiednich kursów, a także do osób chcących samodzielnie zdobyć niezbędne kwalifikacje do wykonywania robót tynk...
[ pełny opis ]

Część pierwsza poświęcona jest wybranym zagadnieniom z podstaw elektroniki dotyczącym rodzaju, działania i odpowiedniego doboru elementów składających się na określone urządzenie elektroniczne. Zwrócono uwagę na nowoczesne przyrządy półprzewodnikowe,...
[ pełny opis ]

W drugiej części mini-serii Urządzenia elektroniczne omówiono podstawowe układy elektroniczne oraz przykłady ich zastosowań w konkretnych urządzeniach elektronicznych, np.: wzmacniacze elektroniczne, elektroniczne układy przekształcające i generacy...
[ pełny opis ]

Podręcznik jest dostosowany do nauki w zawodach: technik informatyk i technik teleinformatyk, na poziomie technikum i szkoły policealnej.
Podręcznik ma aprobatę MEN.
W podręczniku przedstawiono:
zasady arytmetyki komputera (operacje logiczne...
[ pełny opis ]

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu kelner, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.10 (Organizowanie usług gastronomicznych).
Obejmuje tematy dotyczące usług gastronomicznych, zasad kalkulacji i rozliczania usług ...
[ pełny opis ]

Podstawowe informacje o turystyce
Charakterystyka rodzajów turystyki
Krajowy produkt turystyczny
Charakterystyka usług turystycznych
Organizacja i obsługa imprez turystycznych...
[ pełny opis ]

Numer MEN: 36/2007
Podstawowe informacje o turystyceCharakterystyka rodzajów turystykiKrajowy produkt turystycznyCharakterystyka usług turystycznychOrganizacja i obsługa imprez turystycznych...
[ pełny opis ]

Podręcznik przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz osób zainteresowanych dynamicznie rozwijającą się dziedziną życia, jaką jest turystyka....
[ pełny opis ]

Podręcznik przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz osób zainteresowanych dynamicznie rozwijającą się dziedziną życia, jaką jest turystyka....
[ pełny opis ]

Usługi żywieniowe w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12.2
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezb...
[ pełny opis ]

Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne od...
[ pełny opis ]

Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji E.12 (Użytkowanie urządzeń osobistych komputera osobistego). Przekazuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z wykorzystywaniem urządzeń peryferyjnych, ...
[ pełny opis ]

Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów techników i szkół policealnych kształcących się w zawodzie technik-ogrodnik według programu nr 2204 MRiGŻ z dnia 18 sierpnia 1997 r. dla przedmiotu - warzywnictwo. Podręcznik może być również użyteczny dla pr...
[ pełny opis ]

Podręcznik przeznaczony do kształcenia w technikum i szkole policealnek do nauki zawodu technik informatyk.Kwalifikacja: E.14. Tworzenie aplikacji internetowych i baz danych oraz administrowanie bazami....
[ pełny opis ]














