Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Podręczniki szkolne > Przedmioty zawodowe
Przedmioty zawodowe
produktów: 359Książka może służyć jako podręcznik dla uczniów technikum wszystkich specjalności budowlanych oraz słuchaczy szkoły policealnej. Jest zgodna z nowym programem nauczania przedmiotu prawne podstawy działalności zawodowej. Podano w niej podstawowe wiado...
[ pełny opis ]
Książka może służyć jako podręcznik dla uczniów technikum wszystkich specjalności budowlanych oraz słuchaczy szkoły policealnej. Zgodna z nowym programem nauczania przedmiotu prawne podstawy działalności zawodowej. Podano w niej podstawowe wiadomości...
[ pełny opis ]
Stan prawny na 1.12.2008 r. Niniejszy podręcznik, którego autorami są pracownicy naukowi i praktycy, przeznaczony jest dla studentów prawa oraz administracji. Przedmiotem wykładu jest ogólne postępowanie administracyjne oraz inne postępowania normowa...
[ pełny opis ]
Podręcznik do modułu "Prawo administracyjne" realizowanego w klasie II liceów profilowanych (profil ekonomiczno-administracyjny) w ramach bloku tematycznego "Prawo i postępowanie administracyjne".
Zgodny z podstawą programową z dnia 26 lutego 2002 r...
[ pełny opis ]
Zeszyt ćwiczeń, przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćw...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji E.13 (Projektowanie i wykonywanie lokalnej sieci komputerowej). Przekazuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z projektowaniem, wykonaniem, użytkowani...
[ pełny opis ]
Kwalifikacja E.13.1.
Podręcznik zawiera wszystkie wymagane treści niezbędne do przygotowania uczniów w sposób zorganizowany i systematyczny do egzaminu w zakresie określonym w podstawie programowej kształcenia w zawodach jako E.13.1. Treści wraz z uż...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauki przedmiotu projektowanie, przeznaczony dla uczniów technikum i szkoły policealnej, zawód: technik budownictwa. Polecamy go również studentom wydziału architektury wyższych uczelni technicznych oraz początkującym projektantom.W pod...
[ pełny opis ]
Podręcznik dla techników programistów poświęcony projektowaniu oprogramowania.Zawiera informacje dotyczące zasad wykorzystywania prostych, złożonych, numerycznych i logicznych typów danych, typów znakowych i łańcuchowych, posługiwania się złożonymi t...
[ pełny opis ]
Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02.Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje niezbędne do założe...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik bezpieczeństwa i higieny pracy realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji Z.13 (Monitorowanie przestrzegania przepisów prawnych określających wymagania bezpieczeństwa i higieny pracy).
W pu...
[ pełny opis ]
Numer dopuszczenia: 21/2004 MEN
W podręczniku poruszono dwa zagadnienia:
1) przetwarzanie dźwięku,
2) przetwarzanie strumieniowe.
Pierwsze z nich obejmuje wiadomości o właściwościach dźwięku (częstotliwości drgań, wysoko...
[ pełny opis ]
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów liceum profilowanego o profilu usługowo-gospodarczym, do bloku tematycznego; przygotowanie do prowadzenia działalności usługowej, moduł: Podstawy rachunkowości.ci nauczania są zawarte w kilku częściach, podzie...
[ pełny opis ]
Podręcznik podaje podstawowe wiadomości z zakresu turystyki, takie jak: czynniki rozwoju turystyki, motywy podróżowania, kategorie, rodzaje i formy turystyki. Omawia także usługi najczęściej świadczone w turystyce i wyjaśnia, jak kreują one potrzeby ...
[ pełny opis ]
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).
W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakośc...
[ pełny opis ]